Matematik

Procentvise forøgelse

21. februar 2017 af kawdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med b'eren i opgave 7? Hvad skal jeg bruge? Er helt lost

Vedhæftet fil: sss.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af janhaa

f = b*x^a

7b)

f2/f1 = 1,4^a

if a = 0,5 => 1,4^0,5 = 1,183

dvs

18,3 % increase


Svar #2
21. februar 2017 af kawdk (Slettet)

Øhm, hvor får du 1,4 fra? Og hvad er f2/f1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2017 af janhaa

#2

Øhm, hvor får du 1,4 fra? Og hvad er f2/f1?

40 % increase => factor: 1,4


Svar #4
21. februar 2017 af kawdk (Slettet)

Kan du forklare nærmere? Hvad står f2/f1 for?  Og hvorfor siger du, at a = 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2017 af mathon

Alment gælder for
potensudviklingen:
                                      f(x)=y=b\cdot x^a

                                      1+p_y\cdot 10^{-2}=\left (1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a       når p er procenterne.
hvoraf:
                                      p_y=\left (\left (1+p_x\cdot 10^{-2} \right )^a-1 \right )\cdot 10^2


Skriv et svar til: Procentvise forøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.