Fysik

Spørgsmål omkring energi og opvarmning af vand

09. marts 2017 af SimonUlv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, er der nogen der har en metode til at beregne følgende spørgsmål? Det ville være en stor hjælp! :-D

1) Hvis vi tilfører 100 kJ varme til 1 L vand ved 20 oC, hvad bliver temperaturen så?

2) Hvis vi tilfører 100 kJ varme til 1 L vand ved 100 oC, hvor meget vand fordamper så?

Du skal lave 1.5 L te.

3) Hvor meget energi skal der bruges til at opvarme vandet fra 18 oC til 100 oC? 

4) Elkogekedlen har en nyttevirkning på 91 %. Hvor meget energi omsættes i alt? 


Svar #1
09. marts 2017 af SimonUlv (Slettet)

Bare svar på et par af dem ville også hjælpe meget! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2017 af mathon

1)
             \Delta E=100\; kJ=(1\; kg)\cdot \left ( 4{,}185\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( T-20^\circ \right )        


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2017 af mathon

2)
             \Delta E=100\; kJ=m\cdot \left ( 2260\; \tfrac{kJ}{kg} \right )
             


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2017 af mathon

3)
             \Delta E=(1{,}5\; kg)\cdot \left ( 4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( 100^\circ-18^\circ \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2017 af mathon

4)
             E_{el}=\frac{(1{,}5\; kg)\cdot \left ( 4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( 100^\circ-18^\circ \right )}{0{,}91}


Svar #6
09. marts 2017 af SimonUlv (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar! Dog må jeg sige jeg ikke helt forstår hvor alle tallene kommer fra, det ville hjælpe meget hvis du kunne forklare lidt nærmere. :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2017 af mathon

vands specifikke varmekapacitet er c=4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C}

vands fordampningsvarme er L=2260\; \tfrac{kJ}{kg}

1\; L vand har massen 1\; kg

opvarmning:
                           E=m\cdot c\cdot \Delta T

fordampning
ved kogepunktet:
                           E=m\cdot L


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2017 af janhaa

Fordampnings-
varme til vann: 2260 kJ/kg

varmekapasitet vann: 4186 kJ/kg* C


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2017 af janhaa

#8

Fordampnings-
varme til vann: 2260 kJ/kg

varmekapasitet vann: 4,186 kJ/kg* C


Skriv et svar til: Spørgsmål omkring energi og opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.