Matematik

Vækst

10. marts 2017 af Carla99 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der lyder således:

I 1960 var verdens befolkning 3,0 mia. I 1987 var den 5,1 mia. Beregn den gennemsnitlige procentvise stigning i perioden 1960-1987

Jeg fik en procentvis stigning på 2.59259%

Det næste spørgsmål lyder så:

Hvis denne vækst fortsætter uændret, hvor stor vil verdens samlede befolkning så være i år 2025?

Nogle der kan hjælpe med det spørgsmål? Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2017 af StoreNord

Se vedhæftede

Vedhæftet fil:Vækst.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2017 af SuneChr

a er ikke korrekt i # 0 og i # 1.

5,1 = 3a27  ⇔   a=\sqrt[27]{\frac{17}{10}}\: =\: 1,019847...
Stigningen i % er da 1,98%  (2 dec.)


I året 2025  er x = 65 som indsættes i forskriften
f (65) = 3a65  =  10,762...  (mia)
Men om en sådan langtidsprognose så er holdbar, skal vi ikke tage stilling til men blot være opmærksom på, at prognosen sikkert er forbundet med en vis usikkerhed.


Svar #3
11. marts 2017 af Carla99 (Slettet)

Mange tak for svaret :)), og i det sidste spørgsmål, hvordan ved jeg så hvad min a-værdi er? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2017 af SuneChr

f (x) = 3·1,019847x
f (x) = 3·(1 + 0,019847)x
Stigningen = 1,9847%


Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.