Kemi

Elektrokemi opgaver

14. marts 2017 af Biild (Slettet) - Niveau: A-niveau


Standard elektrodepotentialet er 0,342 V ved 25 °C for kobber(II) i vandig opløsning, svarende tilprocessen:     Cu2+  +  2 e–  →  Cu(s).
5a)  Beregn den elektromotoriske kraft af elementet:Pt(s) | H2(g) (1,0 bar), H+ (0,10 M) || Cu2+ (0,010 M) ?Cu(s)
når Nernstfaktoren (= R⋅T⋅F–1⋅ln10) har værdien 0,0592 V ved 25 °C.

5b) Opskriv den kemiske proces, som foregår, når elementet i spørgsmål 5a) leverer strøm.

Den elektromotoriske kraft af elementet:         Pt(s) | H2(g) (1,0 bar), H+ (0,10 M) || H2S (aq, 0,10 M), H+ (0,10 M) ?CuS(s) ?Cu(s)måles til 0,105 V ved 25 °C.

5c) Beregn opløselighedsproduktet af kobber(II)sulfid, når sulfidionkoncentrationen er bestemt af
ligevægten: H2S  ? 2 H+  +  S2– , som har ligevægtskonstanten K = 10^-26 M
2 ved  25 °C (højre halvelement antages at have [H+] = 0,10 M).
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2017 af mathon

Nernstfaktoren
                               E^\Theta =\frac{\frac{\ln(10)\cdot R\cdot T^\Theta}{F} }{ n}\cdot \log(K)=\frac{0{,}059159\; V}{n}\cdot \log(K)


Skriv et svar til: Elektrokemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.