Kemi

Beregn hydronolysegrad for 0,1 vandig opløsning af en syre

14. marts 2017 af nittenfyrrerne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse en opgave, der lyder:

Beregn hydronolysegraden for 0,1 M vandig opløsning af en syre, hvis styrkeeksponenten er hhv.:

a) pKs = 0 (stærk syre)
b) pKs = 7 (svag syre)

Jeg har prøvet at løse det som en andengradsligning i wolfram alpha og har vedhæftet beregningerne, men når jeg løser a) i hånden får jeg 91,5% og i wolfram alpha får jeg 9,5%.
Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg gør forkert og hvad der så er den rigtige måde at løse opgaven på?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2017 af mathon

             
                    c_s\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }=10^{-pK_s}\; \; \; \; \; \; \;\; \; \; 0<\alpha <1

      a)
                    0{,}1\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }=10^{-0}
                              \alpha =0{,}916=91{,}6\%

      b)
                    0{,}1\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }=10^{-7}
                              \alpha =0{,}001=0{,}1\%

                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2017 af mathon

indtastning:
                     a)      solve  .1x^2+10^(-0)x-10^(-0 )= 0 and x>0 over the reals

                     b)      solve  .1x^2+10^(-7)x-10^(-7 )= 0 and x>0 over the reals


Svar #3
14. marts 2017 af nittenfyrrerne (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)
Hvor har du formlen fra, har den et bestemt navn eller er det bare en omskrivning af Ostwalds fortyndingslov?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2017 af mathon

Det er Ostwalds fortyndingslov.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2017 af mathon

men
          ordnes til
                               c_s\cdot \alpha ^2+10^{-pK_s}\alpha -10^{-pK_s}=0     som er din ligning.

           


Skriv et svar til: Beregn hydronolysegrad for 0,1 vandig opløsning af en syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.