Matematik

Parfumeflaske opgave!! HÆLP :)

18. marts 2017 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hey søde mennesker! Ville i ikke hjælpe mig med min opgave jeg skal lave til på mandag

Så er i søde! Tak
Vedhæftet fil: IMG_3188.JPG

Svar #1
18. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Her er min parfume jeg har designet , er nået til opgave 2 med væsken men ved ik hvordan man regner det ud , håbe i kan hjælpe
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2017 af StoreNord

Ku nogen vende tegningen i #0, så man ikke får hold i nakken.

2)    Hvad er det, man skal isolere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2017 af StoreNord

Du må være storforbruger af parfume. Din flaske er 0,8dm x 0,7dm x 0,25 dm.

Det gir et volume på 0.140 dm3;   altså 0,14 liter.

Og det skulle være 0,050 liter.

- Men det er måske dèt, der menes med at isolere; altså lave meget tykke glasvægge.

- Måske kan du bruge min ide fra igår, et cylindrisk hulrum inde i din kasseformet skal.      :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2017 af SuneChr

.SP 1903170342.PNG

Vedhæftet fil:SP 1903170342.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2017 af SuneChr

# 4  Mindre rettelse:

r=\sqrt[3]{\frac{75}{14\pi }}\, =1,1947...\, \textup{cm}


Svar #6
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Hvordan kan jeg få væsken til at blive 50 ml tænkte at ligge en anden figur inde i kassen men ved ik hvad målene skal være og hvordan man regner det ud har svært ved det .

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2017 af SuneChr

Først skal vi vide, hvilken figur du vælger.
Skal den indre form være anderledes end den ydre form?
Beskriv præcis hvordan du vil have flasken/beholderen til at se ud.
# 4 og 5, er ment som at vise nogle mål i højde og bredde, som ikke vil afvige væsentligt fra en anden beholder, som skal indeholde det samme rumfang.
Men beholderens facon må vi kende til for at kunne lave beregninger på den.
 


Svar #8
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

En cylinder tænkte jeg som på billedet
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2017 af SuneChr

Cylinderens rumfang 
V = πr2h
Du skal vælge r og h i cm, således at V = 50 ml = 50 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2017 af Ukendterjeg

Goddag.

Jeg har et stort problem, som følgende: Jeg skal til terminsprøve meget snart og skal op i naturfag. Problemet er, at jeg går i 8. Klasse og ved ikke hvordan naturfag foregår. Jeg er godt klar over, at naturfag indgår i Geografi, Biologi og Fysik/Kemi. Ved terminsprøven, får vi udleveret en multiple-choice test, som betyder at der bliver stillet spørgsmål, hvor man har fire svarmuligheder at vælge imellem. Vil derfor høre, om der er nogle der har noget materiale jeg kan øve mig på, evt. en multiple-choise test om naturfag eller kender en hjemmeside, som jeg kan øve mig på (Helst med spørgsmål og svarmuligheder)

Hvis i/du vil hjælpe mig, vil jeg sætte stor pris og være mange gange taknemmelig.

Ellers må i/du have fortsat god dag.


Svar #11
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Har prøvet at lave mange mål men kan ikke få den til at blive 50 ml

Svar #12
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

V=TT * 6,5*1,6^2 = 52.27 cm3 hvordan får jeg den til at blive 50 ml

Svar #13
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Eller V=6,3*TT*1,6^2 = 50.66 passer det her ? Har jeg lavet den rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. marts 2017 af StoreNord

Du må beslutte et bestemt forhold mellem r og h. Så kan du eliminere h i volume-formlen.

For eksempel h=r*6


Svar #15
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Hmm forstår ik helt hvordan skal jeg finde R

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. marts 2017 af StoreNord

Pi·r²·h = 50                     h=r*6

så er            Pi·r3·6 = 50                                                        Vi skal vist se bort fra   (·10-3)

r^{3}=\frac{50}{\pi \cdot 5}\; \; \; \; \Leftrightarrow\; \; \; \; r=\sqrt[3]{\frac{50}{\pi \cdot 5}}


Svar #17
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Hvorfor gange 5? Er det ikke 6 og hvorfor er der r^3 og ikke 2

Brugbart svar (0)

Svar #18
19. marts 2017 af StoreNord

5 eller 6 det må du bestemme. Det vigtige er at 5r eller 6r erstatter h i volume-formlen, så du kan finde r ved at tage kubikroden.


Svar #19
19. marts 2017 af omii1234 (Slettet)

Er det sådan her ?

r^3 = 50/TT*5 = 79.58

Kvartratrod opløftet i 3 79.58=r^3

r^3= 4,30

Er det korrekt ?

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. marts 2017 af StoreNord

ikke helt. 5-tallet skal under brøkstregen, ligesom Pi.


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.