Matematik

Optimering og differential opgave

02. april 2017 af Geogra (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal løse de to vedhæftet opgaver 


Svar #1
02. april 2017 af Geogra (Slettet)

Optimering:


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2017 af mathon

      dist=\sqrt{(x-4)^2+(-x^2+4x-0)^2}=\sqrt{x^2-8x+16+x^4-8x^3+16x^2}

                             d(x)=\sqrt{x^4-8x^3+17x^2-8x+16}\; \; \; \; \; \; 0\leq x\leq 4

størst mulig afstand
kræver bl.a.

                             d{\, }'(x)=\frac{4x^3-24x^2+34x-8}{2\sqrt{x^4-8x^3+17x^2-8x+16}}=0                

                              4x^3-24x^2+34x-8=0   hvor 4 er en rod …         


Skriv et svar til: Optimering og differential opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.