Kemi

Puffer tilføjes syre.

04. april 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en 100ml puffer (CH3CO2H/CH3CO2Na) med pH = 5.00 CH3CO2H = 0.100M 

Jeg tilføjer 0.600 ml 3.00M HCl. Jeg skal beregne den nye pH. 

Jeg vil gå ud fra at jeg skal opskrive pufferligningen for det eksisterende system, og derefter medregne den tilføjede syre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af mathon

Før tilsætning af HCl\, _{\textit{(aq)}}

                           n_s=\left ( 0{,}100\; L \right )\cdot \left ( 0{,}1\; \tfrac{mol}{L} \right )=10^{-2}\; mol

                           n_b=10^{\, pH-pK_s}\cdot 10^{-2}\; mol=10^{\, 5{,}00-4{,}76-2}\; mol=0{,}017378\; mol      
       

Efter tilsætning af 0{,}0018\; mol\; HCl\, _{\textit{(aq)}}         

                            n_s=(0{,}01+0{,}0018)\; mol=0{,}0118\; mol               

                            n_b=(0{,}017378-0{,}0018)\; mol=0{,}015578\; mol         

                            pH_{efter}=4{,}76+\log\left ( \frac{0{,}0156}{0{,}0118} \right )=4{,}88   


Skriv et svar til: Puffer tilføjes syre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.