Matematik

Beregne en formel

09. april 2017 af Camilladamgaard1 - Niveau: 10. klasse

Hvordan beregner jeg U når L = 13 cm, T, -20grader og T2 - 75grader?

Og hvordan beregner jeg U når L = 13 cm, og hvad er forskellen mellem T1 og T2 er 280 grader?

Formlen er U = L + 0,0007 - L (T2 - T1) 

U er længden af en megaritstang efter den er opvarmet

L er længden af en megaritstang før den opvarmes

T1 er temperaturen før opvarmningen

T2 er temperaturen efter opvarmningen


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2017 af hesch (Slettet)

Din formel ser bestemt ikke rigtig ud:

Lad os nu sige at  (T2 - T1) = 55K, så siger din formel at

U = L + 0,0007 - 55*L

Altså længden, U, kan mildest talt blive stærkt negativ.

Har du en målestok, der kan måle negative længder?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2017 af Number42 (Slettet)

Ved at indsætte i din formel som skal hedde U = L + 0,0007*L*(T2-T1) hvis jeg skal gætte.

Du har jo T1 og T2 og når T2-T1 = 280 C.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2017 af mathon

                      U=L_o\cdot \left ( 7\cdot 10^{-4}\; C^{-1} \right )\cdot \left ( T_2-T_1 \right )

                      U=\left ( 13\; cm \right )\cdot \left ( 7\cdot 10^{-4}\; C^{-1} \right )\cdot \left ( 280\; C \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2017 af Number42 (Slettet)

Du glemte det første L.

U = Lo+ 0,0007•Lo•(T2-T1)= 13+0,0007•13•280 = 15,55

Du skal tage din tid når du regner, check to gange at det du skriver er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2017 af mathon

U er udvidelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2017 af hesch (Slettet)

#5:  Iflg.  #0:

U er længden af en megaritstang efter den er opvarmet


Skriv et svar til: Beregne en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.