Matematik

I en model kan udviklingen i vægten af maveindholdet hos en bestem type fisk!!! hjælp

13. april 2017 af Bianca2009 - Niveau: B-niveau

I en model kan udviklingen i vægten af maveindholdet hos en bestem type fisk i et dambrug beskrives ved

m(t)=(9-0,0625*t)^2

 A) Benyt modellen til at bestemme vægten af fiskens maveindhold efter 6 timer

(9-.625*6)^2 =  27.56250gram (jeg har bare indsat 6 på t's plads?)

B) Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor fiskens mave er tom

Her sætter jeg min formel = 0? elelr hvad. Mit maple giver ikke solve evt hjælp? 

C) Bestem m'(1) og forklar betydningen af dette tal

Jeg har prøvet at lave noget af det, men jeg ved ikke om det er korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af peter lind

B) Løs ligningen (9-´0,625*t)2 = 0

C) m'(1) er hastighen som maveinholdet forsvinder til tiden 1

Brug differentiation af sammensat funktion


Svar #2
13. april 2017 af Bianca2009

Jeg kan ikke finde ud af at løse den ligning:// ? den er som sagt med hjælpemidler og kan ikke få mit maple til at fungere. Jeg skriver det højst sandssynligt forkert ind, men ved ikke hvordan elllers


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2017 af peter lind

x2=0 <=> x=0


Svar #4
13. april 2017 af Bianca2009

Jeg har brug for en forklaring haha:D jeg kan ikke selv tænke mig frem uden forklaring dsv. 

Jeg forstår ikke hvordan du er kommet frem til dette og hvad det egentlig vil sige


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2017 af peter lind

det betyder at 9-´0,625*t = 0


Svar #6
13. april 2017 af Bianca2009

vil det sige at når der er gået 9-0,625*t så er fiskens maven tom?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2017 af peter lind

det betyder du skal løse ligningen i #5. Resultatet er det tidspunkt hvor maven er tom


Svar #8
13. april 2017 af Bianca2009

Men jeg kan ikke finde ud af at løse ligningen, jeg har hele tiden vidst jeg skulle løse den sådan. Men jeg kan ikke finde ud af at løse den? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2017 af peter lind

9-0,625*t <=> 0,625*t = 9 <=>    fortsæt selv


Svar #10
14. april 2017 af Bianca2009

Hvad går c ud på? hvordan finder man frem til resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2017 af peter lind

man differentiere funktionen. Brug differentiation af sammesat funktion. 9-0,625*t er indre funktion. Du kan også foretage kvadreringen og derefter foretage differentiationen; men det er lettere at bruge differentiation af sammensat funktion


Svar #12
14. april 2017 af Bianca2009

okay - mange tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2018 af LarsFalgren (Slettet)

vil det virkelig være for meget bare at få et svar på hvordan satan man gjorde det...


Skriv et svar til: I en model kan udviklingen i vægten af maveindholdet hos en bestem type fisk!!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.