Matematik

Tegn

16. april 2017 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan tegner jeg dette?

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2017 af mathon

      \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\overrightarrow{b}-\overrightarrow{a}

givet:
             \overrightarrow{c}\cdot \left (\overrightarrow{b}-\overrightarrow{a} \right )=0\Leftrightarrow \overrightarrow{b}\cdot \overrightarrow{c}=\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{c}

             \overrightarrow{b}\cdot \left (\overrightarrow{c}-\overrightarrow{a} \right )=0\Leftrightarrow \overrightarrow{b}\cdot \overrightarrow{c}=\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}

...

              \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{BC}=\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{c}-\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\overrightarrow{b}\cdot \overrightarrow{c}-\overrightarrow{b}\cdot \overrightarrow{c}=0

hvoraf:
               \overrightarrow{a} er vinkelret på \overrightarrow{BC}.


Svar #3
16. april 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Hej mathon

Den del af opgaven har jeg allerede lavet. Jeg ville blot gerne høre, om der var nogen som kunne hjælpe med at tegne en tegning over det


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2017 af mathon

Tegn et koordinatsystem \left\{O,\overrightarrow{i},\overrightarrow{j}\right\}
og to vilkårlige stedvektorer \overrightarrow{OA}=\overrightarrow{a} og \overrightarrow{OB}=\overrightarrow{b}.

Tegn AB.

Tegn \overrightarrow{OC}=\overrightarrow{c} vinkelret på \overrightarrow{AB}.

Mål vinklen mellem \overrightarrow{a} og \overrightarrow{BC}.


Svar #5
16. april 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Jeg har kigget på det, og det ser meget mærkeligt ud...


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2017 af StoreNord

Du kan meget nemt tegne det med Geogebra, som du kan hente ganske gratis.

Vedhæftede tegning er lavet hurtigt, og måske ikke helt korrekt.

--Geogebra kan hentes på:

https://www.geogebra.org/

Vedhæftet fil:Tegn.png

Svar #7
16. april 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

#6

Jeg har prøvet med Geogebra, men jeg kan simpelthen bare ikke få det til at give mening.


Svar #8
16. april 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Og på den tegning er AB ikke vinkelret på c


Svar #9
16. april 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2017 af StoreNord

Her er en bedre tegning.

-Jeg vejleder gerne i Geogebra.

Vedhæftet fil:Tegn1.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april 2017 af StoreNord

Det var en drøj opgave, men det lykkedes. Se vedhæftede:

Vedhæftet fil:Tegn2.png

Skriv et svar til: Tegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.