Matematik

Overfladeareal og rumfang spørgsmål

17. april 2017 af wittoi (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Min datter har fået en opgave hvor hun skal finde en terningkube med samme rumfang og overfladeareal.
En terningkube forstås at de har lige lange og lige store sider og at der er 6 af dem

Jeg aner ikke hvordan jeg skal udregne eller forklare dette og jeg synes ikke det hører til hendes klassetrin, men nu er jeg slev blevet interesseret.

Altså skal m^3 = m^2 x 6
Hvor m^3 er rumfang og m^2 er overfladearealet

hvis jeg sætter 1 på m plads får jeg et rumfang på 1 m^3 og en overflade på 6m^2 og de skulle jo helst være ens.
Hvis jeg sætter 2 på m plads får jeg et rumfang på 4 m^3 og en overflade på 24m^2.

Tror i har forstået opgaven :)

Forklaring please


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af StoreNord

x3 = 6 x2        <=>

x2 = 6 x       <=>

x=6


Skriv et svar til: Overfladeareal og rumfang spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.