Matematik

Opsæt en funktion der beskriver omkostningerne.

19. april 2017 af Dexter97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer. 

Jeg har fået denne opgave, men forstår ikke hvordan den skal laves, håber i kan hjælpe mig. 

JYSK sælger skrivebordet "KETTINGE glastop sort". Prisen er i DKK. 

Skrivebordet bliver produceret hos Tvilum i Fåvang. Skrivebordet er specialfremstillet og koster JYSK 100.000 kr. i faste omkostninger. De variable enhedsomkostninger VE er 300 kr. pr. stk. for de første 800 stk. og 500 kr. pr. stk. for resten. x er antal prducerede stk. pr. år. 

a) bestem forskriften for de samlede omkostninger. 

b) bestem forskriften for den samlede omsætning, når du ved at skrivebordet sælges til 559 kr. eksl. moms. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2017 af mathon

a)

      Når x\in\mathbb{N}
             f(x) = \begin{cases} 300 x+10^5, & \text{hvis }\; 0<x\leq 800 \\ 500x-6\cdot 10^4, & \text{hvis}\; x>800 \end{cases}


Svar #2
19. april 2017 af Dexter97 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2017 af Lekroya (Slettet)

Prøv at læse hvad der står.

For de første 800 stk, koster det 300 pr stk.

For de resterende koster det 500 pr stk

Lige meget hvor meget vi laver, så koster det 100.000 kr i faste omkostninger

Dvs, at de første 800 stk, vil koste samlet set 800*300+100000 = 340000, næste gang vi sælger en stol, vil den koster vil det koste 500 pr stol fremfor 300, dvs at prisen vil være 340500 osv


Svar #4
19. april 2017 af Dexter97 (Slettet)

Ja det er jeg med på, men forstår ikke hvor 6*10^4 og 10^5 kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2017 af Lekroya (Slettet)

Husk at 10^2 = 10 * 10 = 100, derfor må 10^5 = 100000

Men så når x > 800, har vi jo allerede solgt 800 stk, dvs 800*300 = 240000 og der er en fastomkostning på 100000 er det totale 340.000

Dette tal skal vi huske at have med, for fra nu af er prisen 500 pr stk. Derfor trækker vi 6*10^4 fra

f(x) = \left\{\begin{matrix} 300x + 10^5\\ 500x + 3.4*10^5 \end{matrix}\right.

Kunne man også skrive


Svar #6
19. april 2017 af Dexter97 (Slettet)

Tusind tak :D det giver god mening


Skriv et svar til: Opsæt en funktion der beskriver omkostningerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.