Matematik

Stamfunktioner (uden hjælpemidler)

30. april 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = 4x3 - 9x2 +1

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,12)

jeg har så startet med at differentiere værdierne og fået det til 12x- 18x

derefter har jeg prøvet at bestemme en forskrift til f, hvis graf går gennem punktet P(1,2) med tangentligningen:

12 = -6x - 1 + (-4)

Er det jeg er kommet frem til rigtigt? og hvad skal jeg så nu gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af MatHFlærer

Du skal faktisk integrere din funktion :-) den bliver F(x)=x^4-3x^3+x+k (integrer f(x) og se om det passer!) og så skal du bruge dit punkt for at finde k :-) den værdi af k indsættes og erstatter k i F(x)

Svar #2
30. april 2017 af Theajames (Slettet)

ah okay, det kan jeg godt se nu. tak!. dog forstår ike helt hvordan det er jeg finder k? skal jeg indsætte de punkter jeg har i den integrerede forskrift og isolere k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2017 af fosfor (Slettet)

#2 ja


Svar #4
30. april 2017 af Theajames (Slettet)

12 = 14 - 3*13 + 1 + k = 13?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2017 af MatHFlærer

Ja, k=13 så forskriften bliver??? ;-)


Svar #6
30. april 2017 af Theajames (Slettet)

F(x)=x4-3x3+x+5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2017 af MatHFlærer

F(x)=x4-3x3+x+13 

Jeg ved ikke hvor du får 5 fra, måske en tastefejl. :-) Men du indsætter blot k=13 på k's plads i F(x), som skrevet ovenfor. ;-)


Svar #8
30. april 2017 af Theajames (Slettet)

ja det var en tastefejl. tak for hjælpen"


Skriv et svar til: Stamfunktioner (uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.