Fysik

Ohms lov hjælp hurtigt

30. april 2017 af suzukirace - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg resistansen i superlederen? :/ Jeg har vedhæftet et billede, skal bare bruge hjælp til den første...


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Du har jo spændingen i tabellen og strømmen er 100 mA

R = U/I


Svar #2
30. april 2017 af suzukirace

Så resistanen i den første er eksempelvis: 1,06/100=0,0106?


Svar #3
30. april 2017 af suzukirace

Eller sakl jeg lave milliamperene om til watt først?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Ja R = 0,0106 ohm  er godt.

Jeg ved ikke hvorfor kolonnen med R har enheden W. Jeg håber du ved det.

Men der står jo modstanden skal beregnes


Svar #5
30. april 2017 af suzukirace

Men skal milliamperende ikke laves om til watt først? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Nej.  P = U *I  [W]

og R = U/I

og  P = R * I^2  = U/I* I^2 = U*I  

Det er helt ligegyldigt hvilken rækkefølge man regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

#4

Jeg tror, det kommer fra, at nogle enkelte kan finde på at skrive w i stedet for ω, fordi ω ikke findes på tastaturet. Så kan man villedes til at skrive W i stedet for Ω, selv om det er helt i skoven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

#3 milliampere kan ikke konverteres til Watt. Og iøvrigt heller ikke til Ohm.


Skriv et svar til: Ohms lov hjælp hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.