Fysik

Q-værdi for Ba-137 m

01. maj 2017 af densødepigee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Er der nogen som vil beregne Q-værdien for henfaldet Betaminus Cs-137 til Ba-137m, hvor der er metastabil tilstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af AngelOneOne

Hej,

Du skal omregne masserne af Cs-137 (136,907 u) og Ba-137m (136,905 u) til kg.
1 u = 1,660 538 922 × 10-27 kg. 

Herefter trækker du masserne fra hinanden: Δm (mCs.137 - mBa-137m). Da der frigives energi i processen, skal dette tal være positivt. Hvis der blev brugt energi, skal værdien være negativ.

Herefter kan du beregne Q:

Q = Δm • c2

hvor c er lysets hastighed i m/s (≈300.000.000 m/s eller 3 • 108 m/s)
Q har enheden J(oule)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
01. maj 2017 af densødepigee (Slettet)

Tak for svar. Jeg har problemer med at bruge formlen :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Hvilket problem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2017 af mathon

      M(137 Cs) = 136.907073 u

      M(137 Ba m) = 136.905812 u

      |Δm| = 0.001261 u                                                         

      (1 u) · c2 = 1.49242·10-10 J = 931.494 MeV


Skriv et svar til: Q-værdi for Ba-137 m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.