Matematik

finde årlige udgift ?

09. maj 2017 af susa131k (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor dan finder man årlige udgift i dette tilfælde ? 

årlige udgift til cigaretter = årstal 2012 - 2013 - 2014

                                               1775-     ?--    899

indekstal ( basis år 100 )           100 -   73,7 -  (50,64)

indekstalet har jeg fundet mig frem til 1 2014  med f=899 / 1775 = 05064788732394 * 100

men den årlige udgift  ? hvor dan finder man det er helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2017 af mathon

        basistal = \small x\cdot \tfrac{1}{17{,}75}

        \small x= basistal \small \cdot 17{,}75 = \small \small 73{,}7\cdot 17{,}75\approx 1308           årlige udgift til cigaretter for året 2013


Svar #2
09. maj 2017 af susa131k (Slettet)

Tak for hjælpen

Kan du hjælpe med en til mon?
Når der oplyses at pigen vejede 12,6 kg da hun var 90 cm høj, og hun vejede 28,0 kg da hun var 137 cm høj hvordan kommentér man denne model ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2017 af mathon

En lineær model
er:
                                    \small y=0{,}32766x-16{,}88936                90 ≤ x ≤ 137

når x er højden i cm og y  er vægten i kg.


Skriv et svar til: finde årlige udgift ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.