Matematik

Bestemmelse af integralet.

10. maj 2017 af Niels333 - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en opgave hvor jeg skal bestemme nedstående integral.

\int 2*x(x^2+1)^5dx

Jeg er dog en smule i tvivl om hvordan man skal gribe det an, nu hvor (x^2+1) er opløftet i 5?.

Nogle som vil hjælpe med udregning?

Tak på forhånd.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2017 af mathon

sæt
            \small u=x^2+1   og dermed   \small \mathrm{d}u= 2x\mathrm{d}x

og substituer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2017 af Soeffi

#0

\int 2x\cdot (x^2+1)^5dx=\int (x^2+1)^5\cdot 2xdx=\int u^5 du,u=x^{2}+1...


Svar #3
10. maj 2017 af Niels333

Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Bestemmelse af integralet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.