Kemi

Hjælp til en opgave

16. maj 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg har brug for hjælp til en opgave som lyder...

Opgave:
Flussyre er en vandig opløsning af syren hydrogenfluorid (HF).
pKs for HF er 3,17 (så bemærk: HF er ikke en stærk syre).

Jeg skal også bruge ligevægtsloven

Beregn pH i 0,0230 M HF.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2017 af mathon

Flussyre er en middelstærk syre.

                                  \small HF\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; F^{\, -}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
koncentrationer:       cs - α·cs                                     α· cs               α· cs

ligevægtsloven:
          talværdiligning:
                                         \small \frac{ \left [ F^{\, -} \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HF \right ]}=K_s\; \; \; \; \; \left [ H_3O^+ \right ]>0                

                                         \small \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s     

                                         \small \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{0{,}0230-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-3{,}17}            

                                         \small \left [ H_3O^+ \right ]=0{,}00362\; M

                                         \small pH=-\log \left (\left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log \left( 0{,}00362\right)=2{,}4


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.