Matematik

Kan man bruge denne formel?

20. maj 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Kan man bruge "halv appelsin formlen" til retvinklet trekanter eller gælder det kun vilkårlige trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2017 af mathon

I en vilkårlig trekant gælder

                             \small T=\left\{\begin{matrix} \tfrac{1}{2}\cdot bc\sin(A)\\ \tfrac{1}{2}\cdot ac\sin(B) \\ \tfrac{1}{2}\cdot ab\sin(C) \end{matrix}\right.
som specifikt for
C = 90°
                             \small T=\tfrac{1}{2}\cdot ab\cdot \sin(90^\circ)=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2017 af fosfor (Slettet)

vilkårlig trekant = alle trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2017 af StoreNord

Kan man bruge "halv appelsin formlen" til retvinklet trekanter?                     svaret er :       Ja


Svar #4
20. maj 2017 af anonym005

Tak for svarene

#3 Tak, for det hurtige og korte svar (:


Skriv et svar til: Kan man bruge denne formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.