Matematik

Beregne Afstand mellem 2 cirkler

20. maj 2017 af Oliver12345633 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sp. Nogen der gider bruger sin tid på at forklare mig hvordan jeg løser denne opgave?

Givet cirklerne c1: (x − 5)^2 + (y − 4)^2 = 5 og c2: (x − 8)^2 + (y − 10)^2 = 20

a) Bestem afstanden mellem centrum af c1 og c2.

b) Bestem skæringspunkterne mellem c1 og c2.

c) Bestem arealet af de 2 cirkler.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2017 af fosfor (Slettet)

a) aflæs centre og udregn afstanden mellem dem

b) løs to ligninger med to ubekendte

c)  pi * r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2017 af janhaa

a) \\ d = \sqrt{5}+\sqrt{20}= 3\sqrt{5}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2017 af janhaa

b)

4*((x − 5)^2 + (y − 4)^2) = 20

(x − 8)^2 + (y − 10)^2 = 20

som gir x=6 og y= 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2017 af janhaa

c)

A(c_1)=\pi*5\\ \\ A(c_2)=\pi*20


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

#2 afstanden mellem centrene er ikke ødvendigvis lig med summen af radierne.

Afstanden mellem centrene findes ved hjælp fra Pythagoras: d2 = (c2x  - c1x)2 + (c2y - c1y)2


Skriv et svar til: Beregne Afstand mellem 2 cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.