Matematik

Beregne linjer gennem cirkler

21. maj 2017 af Oliver12345633 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Givet cirklerne c1: (x+2)^2+(y+1)^2 = 25 og c2:(x-3)^2+(y-4)^2 = 5

a) bestem ligningen for linjen, l, der går gennem center af begge cirkler

b) Bestem skæringspunkterne mellem c1 og c2

c) vis at linjen l, er ortogonal der går gennem skæringspunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2017 af StoreNord

\\c1:(x+2)^2+(y+1)^2 = 25 \\c2:(x-3)^2+(y-4)^2 = 5

Du kan vel nok selv se, at c1 har centrum i (-2,-1).     Hva så med c2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2017 af hesch (Slettet)

Cirklens ligning:  ( x - x0 )2 + ( y - y0 )2 = r2

Sæt dig ind i den. Hvad er det den siger ?

a) Ligningen skrives lettest ved en parameterfremstilling.

b) Sæt cirklernes ligninger lig med hinanden.

c) Igen: Bestem parameterfremstillingen for en linie der går gennem skæringspunkterne. Prikproduktet af fremstillingernes retningsvektorer skal være = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2018 af Sahra123 (Slettet)

.


Skriv et svar til: Beregne linjer gennem cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.