Fysik

Arbejdet for torsion

25. maj 2017 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan når man frem til følgende formel:

M = (G*π*r4*θ)/(2*l)?

Jeg når selv frem til følgende formel:

Aarbejde = (G*π*r3*θ*Δx)/(l) ud fra nedenstående fremgangsmåde.

Aarbejde = F*r*θ                            t = G*y ⇒ (F/Aareal) = G*(Δx/l) ⇒ F = G*Aareal*(Δx/l)

Aarbejde = G*Aareal*(Δx/l)*r*θ ⇒ G*π*r2*(Δx/l)*r*θ ⇒ (G*π*r3*θ*Δx)/(l)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Det ville nok hjælpe at fortælle hvad M, I, G etc er og hvad opgaven går ud på. Det er lidt svært hvis man ikke lige kender opgaven.


Svar #2
26. maj 2017 af Yipikaye

Hej igen.

M er kraftmomentet, l er længden af cylinderen og G er G-modulus eller Shear-modulus.

Jeg har i imidlertid fundet følgende formler på nettet:

θ = (L*T)/(J*G) ⇒ T = (J*G*θ)/(L)                                   J = (π*r4)/(2)

T = (π*r4*G*θ)/(2*L)

hvor T er torsionen, G er G-modulus, θ er torsionsvinklen, L er længden af cylinderen og J er jeg lidt usikker på hvad er. Jeg tror nok at J er inertimomentet for en cylinder I0 = (1/2)*m*r2. hvor m er massen af cylinderen og r er cylinderens radius. J blev kaldt for Polar moment of inertia of an area på hjemmesiden hvor jeg fandt den, men jeg tror at det er det samme som inertimomentet på dansk.

Men tilbage står fortsat spørgsmålet hvordan udleder man følgende formel:

T = (π*r4*G*θ)/(2*L)?


Skriv et svar til: Arbejdet for torsion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.