Matematik

Vis at abc ≤ 1

04. juni 2017 af Petto - Niveau: 10. klasse
Søger hurtig hjælp til denne opgave:

Lad a, b og c være ikke-negative reelle tal hvorom det gælder at: (a + 1)(b + 1)(c + 1) = 8. Vis at abc = 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2017 af janhaa

anvend AM-GM slik at:

8=(a+1)(b+1)(c+1) \geq 2\sqrt{a}*2\sqrt{b}*2\sqrt{c}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2017 af peter lind

Det er forudsat at a, b og  c er naturlige tal, ellers kan for eks. a=b=0 c=8 opgylde betingelserne. Det mindste de så kan være er 1 og det giver de 8. Hvis man gør et af tallene større får man noget der er større end 8


Svar #3
04. juni 2017 af Petto

Hvad er AM-GM?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Det kan man ikke vise.

men man kan vise at a b c=1 er resultat af en af de mange mulige løsninger fx a=1, b=1, c=1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2017 af janhaa

#3 Hvad er AM-GM?

AM: arithmetic means

and

GM:geometric means

https://en.wikipedia.org/wiki/Inequality_of_arithmetic_and_geometric_means


Svar #6
04. juni 2017 af Petto

Men hvordan omskriver jeg den derefter?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2017 af StoreNord

#0          Mener du at abc ≤ 1        eller         abc=1  ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2017 af AskTheAfghan

Du kan se, at der er (uendeligt) mange former som f.eks. 1·1·8, 1·2·4 og 2·2·2, der giver allesammen 8. Kigger man på, abc = 1, skal a, b og c være forskellig fra nul. Dermed skal a + 1, b + 1 og c + 1 være forskellig fra 1. Den passende mulighed kan være 2·2·2 = 8, dvs. du tager a + 1 = 2, b + 1 = 2 og c + 1 = 2. Bemærk at det ikke er svaret på din opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2017 af janhaa

#6 Men hvordan omskriver jeg den derefter?

a = b = c = 1

thus: 2 \geq 2

a = b = c = 2

thus: 3 \geq 2\sqrt{2}

a = b = c = 3:

4 \geq 2\sqrt{3}

etc...


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. juni 2017 af janhaa

#7

#0          Mener du at abc ≤ 1        eller         abc=1  ???

abc \leq 1


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Overså at der i overskriften stod <= 1

Så man løser liging mht  c:  c = \frac{7-a-b-ab}{(1+a)(1+b)}

udregner a b c = a b \frac{7-a-b-ab}{(1+a)(1+b)}

hvis b =0 eller a =0 bliver produktet  a b c =0 

DIfferentier a b c udtrykket mht a og b

og find nulpunkterne for differential koefficienterne

{{a -> 0, b -> 7}, {a -> 1, b -> 1}, {a -> -2 - I Sqrt[3], 
  b -> -2 - I Sqrt[3]}, {a -> -2 + I Sqrt[3], 
  b -> -2 + I Sqrt[3]}, {a -> 0, b -> 0}, {a -> 7, b -> 0}}

De reelle nulpunkter er a=0,b=7 og a=1,b=1 og a=0,b=0 og a=7,b=0

beregn a b c for alle rødderne, det er extrema og a=1,b=1 er maximum


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. juni 2017 af Mortenxxx

Havde desværre overset at den havde rettet ≤ til =, men tusinde tak for svar!


Skriv et svar til: Vis at abc ≤ 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.