Matematik

Normerede egenvektorer

12. juni 2017 af kaun (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet matricen A=\begin{vmatrix} -1 & 3& \\ 1& 1& \end{vmatrix}

a) Bestem A's egenværdier: 

Dette har jeg fået til 2 og -2. 

b) Bestem endvidere de tilhørende normerede egenvektorer (altså dem med norm lig 1).

Her er jeg blank. Hvad menes der og hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2017 af mathon

normeret vektor = enhedsvektor


Svar #2
12. juni 2017 af kaun (Slettet)

Tror stadig ikke jeg forstår hvad det er de vil have mig til.. Så jeg skal bestemme enhedsvektorer i forhold til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Afhængigt af om der menes højre- ellever venstreegenvektorer, skal du for hver egenværdi finde en løsning til

\text{hojre }\quad A v=\lambda v \\\quad\text{venstre }\quad vA=\lambda v

mht. v, hvor v=(v1,v2) og lambda er en egenværdi. Svart er så v/||v||2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2017 af Number42 (Slettet)

DIne eigen vektorer er {-3,1} og {1,1}  som så skal normeres 

Den konventionelle norm af disse vektorer er   \sqrt{10} og \sqrt{2}

hvilker du så dividere dine vektorer med så de bliver enhedsvektorer.

I øvrigt betyder egenvektorer højrevektorer hvis der ikke nævnes noget


Skriv et svar til: Normerede egenvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.