Fysik

Bevarelse af mekanisk energi. -Find højden

14. juni 2017 af kirstine0105 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er ved at udforme en opgave jeg kan lave til fysik B prøve. Jeg er kommet i tvivl om jeg har gjort det rigtigt?

En bold bliver kastet med en start hastighed på 10 m/s lodret op i luften. Stedet hvor bolden bliver kastet fra er Epot=0.
Spørgsmålet er så hvor højt bolden er over det sted bolden blev kastet fra når Ekin=0?

Jeg har foretaget følgende udregning:

EmekA=EmekB

EkinA=EpotB

(1/2)*m*v^2=m*g*h

(1/2)*v^2=g*h

((1/2)*v^2)/g=h

Det vil sige:

((1/2)*10^2)/9,82=5 meter


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af janhaa

E_{p1}+E_{k1}=E_{p2}+E_{k2}

0,5mv^2=mgh\\ \\ h=\frac{v^2}{2g}=\frac{10^2}{2*9,81}=5,1\,(m)

ja, enig


Svar #2
14. juni 2017 af kirstine0105

Mange tak :)


Skriv et svar til: Bevarelse af mekanisk energi. -Find højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.