Matematik

Sinus spørgsmål

15. juni 2017 af Kaisdj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fomlen for at finde vinkel B der siger;  Sin(B) = b*sin(C)/c

Vi ved at lille b er 5, Vi ved at vores vinkel er 60 grader, vi ved at lille c er 6.

Nu sætter vi værdierne ind i vores formel så bliver det til : 5*sin(60)/6.. Men det jeg nysggerig i at vide er, når jeg indtaster sin(60) får jeg følgende svar; -0.3048106211 i radians, men ved at erstatte radian med degree får jeg et helt andet svar nemlig = 0.86602540378, Så jeg vil  gerne vide hvordan kommer man frem til 0,866 og hvordan kommer jeg frem til det  bliver -0,30 og hvad er forskellen.. det mere de mellemberegninger der er for de to forskellige værdier man får ved at udregne i radian og degree...hvordan kommer man frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2017 af mathon

         \small \sin(B)=\frac{5}{6}\cdot \frac{\sqrt{3}}{2}=\frac{5\sqrt{3}}{12}

         \small B=\sin^{-1}\left (\frac{5\sqrt{3}}{12} \right )=\left\{\begin{matrix} 46{,}19^\circ=0{,}81^r\\ 133{,}81^\circ=2{,}34^r \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2017 af peter lind

v i radianer

v=60*π/180 = π/3 så når du bruger radiane skal du indtaste π/3≈1


Skriv et svar til: Sinus spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.