Matematik

Problemer med Færdighed - Saftevand forhold 1:4

15. august 2017 af Ramen - Niveau: 9. klasse

Godaften! 

Jeg sidder her med et problem.
Jeg ved ikke hvordan man løser disse 3 opgaver! (I behøves ikke at give svarene bare en forklaring :) )

Saften skal blandes med vand i forholdet 1 : 4

1) Til 1 dL saft skal du bruge ____ dL vand.

2) Til 1 liter færdigblandet saftevand skal du bruge _______ L saft. 

Flasken indeholder 0,75 L saft.

3) Hvor mange liter saftevand kan du lave med al saften i flasken? _____ L 


Håber det er nok information for det er det opgaven lyder på! 

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af janhaa

1. 4 dl

2. x+y =10 og x/y = 1/4

der 4x = y => x+4x = 10

5x=10 => x=2 dl saft og 8 dl vann

3.

x = 0,75

x/y = 0.75/y = 1/4 = 0,25

y = 3

saft/vann = (3 + 0,75) l = 3,75 liter


Skriv et svar til: Problemer med Færdighed - Saftevand forhold 1:4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.