Matematik

Hvor dybt er bassinet 2,0 m fra kanten?

20. august 2017 af krid18l (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave? Kan slet ikke komme videre i den.

Kanten rundt om et bassin har form som en cylinder, mens bunden har form som en parabel. Hvor dybt er bassinet 2,0 m fra kanten? 

En person måler 1,6 m fra halsen og ned. Hvor langt ude fra kanten kan denne person bunde?

Den vedhæftede figur viser et tværsnit gennem midten af bassinet. Bassinet er dybest i midten, hvor det er 3,0 m. De lodrette sider er 1,0 meter høje. Bassinet er 2,0 meter i diameter.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgave 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af fosfor (Slettet)

Lad x=0 være midten og lad x=10 være en kant.

Hvis f er dybden haves
f(x) = a x2 + 3

hvor b=0 fordi hældningen er 0 i x=0 (midten)
c=3 fordi dybden er 3 i x=0 (midten)

Find a ved at isolere i ligningen
f(10) = 1  \Longrightarrow a = -0.02

Dvs. 2 meter fra kanten:
f(8) = -0.02 * 82 + 3 = 1.72


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2017 af StoreNord

Det er nu ikke rigtigt, at a=-0.02.           a=+0.02!           men ellers er det vist rigtigt.Hvor dybt er bassinet.pngIntegralet b har jeg kun lavet for at synliggøre vandet.              :)

Vedhæftet fil:Hvor dybt er bassinet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af fosfor (Slettet)

vrøvl, f betegner dybden i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2017 af StoreNord

Jeg beklager. Undskyld!

Jeg forstår bedst det som jeg selv laver.               :)


Skriv et svar til: Hvor dybt er bassinet 2,0 m fra kanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.