Matematik

eksponentiel funktion

25. august 2017 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har brug for hjælp :)

opgaven lyder:

afbild resultaterne vist i figur 2, og argumentér for, at der er en eksponentiel sammenhæng mellem størrelsen af et DNA-stykke og dets vandringslængde

jeg har vedhæftet min graf som jeg har afbildet ud fra figur 2, men jeg ved ikke hvordan jeg skal argumentere for at der er en eksponentiel sammenhæng? nogen der kan evt kunne hjælpe mig igang og forklare mig hvad man skal have med i sin argumentation - mange tak på forhånd :D 


Svar #1
25. august 2017 af Annaduvedhvem (Slettet)

her er et billede af figur 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2017 af SuneChr

Den eksponentielle regression på tallene i skemaet er korrekt.
Forskriften

f\left ( x \right )=67,322\cdot e^{-0,0002x}   kan laves om til

f\left ( x \right )=67,322\cdot\left ( e^{-0,0002} \right )^{x} som igen kan laves om til

f\left ( x \right )=67,322\cdot0,9998^{x}    som er en aftagende eksponentialfunktion, da 0,9998 < 1

Endvidere er R2 "godt nær" 1 og regressionen acceptabel.
 


 


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.