Matematik

Funktioner

28. august 2017 af sarahh27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er gået i stå med to opgaver, nogle som kan hjælpe? Opgaven lyder:

Logikken siger at jo mere man er til stede jo højere karakter får man.
I en model over en bestemt klasse  på ML Gymnasium er der følgende sammenhæng:
f(x) = (200 – x) – 138 , 0 ≤ x ≤ 20

hvor f(x) er karaktergennemsnittet for de enkelte elever i den pågældende klasse og x er antal fraværsdage på et skoleår.
a) Hvilket karaktergennemsnit kan man forvente at få i den pågældende klasse, hvis man kun er fraværende i 2 dage på et helt år?
 

b) Hvor mange fraværsdage kan man tåle hvis man netop gerne vil bestå, dvs. have karakteren 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2017 af StoreNord

a)       Beregn f(2).

b)       Hvornår er f(x)=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2017 af StoreNord

Jeg tar måske fejl med hensyn til tallene. Men metoden må være rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2017 af SuneChr

Der må være noget galt med funktionen.
Med 7-trinsskalaen, som formodes at ligge til grund, må der gælde, at
-3 ≤ f (x) ≤ 12  for ethvert x der tilhører definitionsmængden, antal fraværsdage pr. skoleår


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2017 af SuneChr

# 3 fortsat
Vil dog på det stærkeste fraråde enhver funktion, som forsøger at fremstille karaktergennemsnit som funktion af antal fraværsdage. Men for at gå til yderlighederne, lad os da antage, at 0 fraværsdage vil give et gennemsnit på 12, og et fravær på 20 dage vil give et gennemsnit på  - 3, da vil funktionen, hvis den skal være lineær, se sådan ud:
   f (x) = - 3/4x + 12
 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.