Matematik

Funktioner

01. september 2017 af Erik55 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har brug for hjælp til denne opgave, hvordan opretter jeg en funktion for højden af kablet over havets overflade mellem de to pylons skitse: https://i.stack.imgur.com/Va9rG.png Hvad jeg ved: Den faktiske suspension broen mellem de to ankerblokke er ca. 2.700 m lang. Kryds højden er 65 m. Suspensionbroen består af fri spænding mellem de to pyloner på 1.624 m plus de to sider mellem pyloner og ankerblokke af hver 535 m. Pylonerne er 254 m høje. Hver ankerblok er i alt ca. 63 m høj. Suspensionbroen er af to 83 cm tykke og 3 km lange kabler

Jeg ved, at hvis jeg kender toppunktet, (xT, yT), for en lignelse, P og mindst et andet punkt, (x0, y0) på parabolen, så kan parabolas funktion bestemmes ved anvendelse af topformel


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2017 af janhaa

disse kabel-broene beskrives ofte med cosh(ax) + b funksjoner...

ala

f(x)=\cosh(ax)+b\\ \\ a,b\,\in \mathbb{Z}

der

f(x)=\cosh(x)=\frac{e^x+e^{-x}}{2}


Svar #2
01. september 2017 af Erik55 (Slettet)

Hvad er e og hvad er det jeg skal indsætte ind i formlen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2017 af janhaa

#2

Hvad er e og hvad er det jeg skal indsætte ind i formlen 

cosh(x) er cosinus hyperbolicus

e er Eulers tall; e = 2,718281828...


Svar #4
01. september 2017 af Erik55 (Slettet)

hvad indsætter jeg i mit x og -x 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.