Matematik

opstilling af ligninger, hvordan?

02. september 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved levering af en vare er prisen p bestemt ved p = 80x +1600,

hvor x angiver mængden af varen i kg.
Na°r varen skal forsikres under transporten, afhænger præmien (udgiften til forsikring) af prosen.

Der gælder y = 0,05 p + 50 ,

hvor y angiver præmien, og p er prisen pa° varen.

Bestem en regneforskrift for præmien som funktion af den leverede varemængde. 

Jeg er virkelig i tvivl? er der nogle der ved det her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2017 af mathon

           y = 0,05 p + 50

Du skal løse ligningen mht x / isolere p.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2017 af StoreNord

y = 0,05 p + 50 = 0,05*(80x+1600) + 50           som bør reduceres.


Svar #3
02. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

Okay hvilket vil sige =4x+130?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2017 af StoreNord

Just precis.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2017 af mathon

           y = 0,05 p + 50

Du skal løse ligningen mht p / isolere p.


Skriv et svar til: opstilling af ligninger, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.