Matematik

Eulers formel

12. september 2017 af Googandantess (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er blevet stillet opgaven at jeg skal bruge eulers formel til at omskrive dette udtryk:

(sin(12t))^2

til et man nemt kan finde stamfunktionen til.

Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg skal angribe den. Mest af alt fordi udtrykket er i 2. potens Nogen gode forslag?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2017 af fosfor (Slettet)

Det giver
\frac{1}{4}(2-e^{-24 i t}-e^{24 i t})

Første trin er at erstatte \sin(x) med \frac{e^{i x}-e^{-i x}}{2 i}, hvor x=12t


Skriv et svar til: Eulers formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.