Kemi

At navngive en reaktions ligevægtkonstant

15. september 2017 af pinklife (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp? Jeg kan slet ikke finde ud, hvad det er, jeg skal. Det er det eneste jeg mangler i den her opgave? Nogen der kan kigge på det og hjælpe?

Selve opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2017 af mathon

b) og c) er forkerte.


Svar #2
15. september 2017 af pinklife (Slettet)

#1

b) og c) er forkerte.

Altså hvilken del? Det hele?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2017 af mathon

b)

Ligevægten er heterogen.


              \small \small \left [ Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ Cl^{-} \right ]^2=K_{sp}

hvor \small K_{sp} er opløselighedsproduktet      


Svar #4
15. september 2017 af pinklife (Slettet)

Men jeg skrev da også at ligevægten var heterogen. Men tak. Den fejl med at opskrive opløselighedsproduktet opdagede jeg selv..

Men hvad med at navngive ligevægtskonstanten? Det forstår jeg ikke hvordan jeg skal gøre


Svar #5
15. september 2017 af pinklife (Slettet)

Og betegnes opløselighedsproduktet ikke K_o?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2017 af mathon

         \small \small K_c er koncentrationskonstanten   hvor \small c kommer af concentration.

         \small K_{sp}=K_o  er solubility-konstanten  og opløseligheds-konstanten        alt efter lærebog.


Svar #7
15. september 2017 af pinklife (Slettet)

Men kan du hjælpe med den ligevægtskonstant? Hvor navngiver jeg dem?


Skriv et svar til: At navngive en reaktions ligevægtkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.