Matematik

Finde rødder til andengradspolynomium - får I det samme resultat?

16. september 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal finde rødde til andengradspolynomiet: 

f(x)=2x^2-3x+1

d=(-3)^2-4*2*1=1

x1=\frac{-(-3)+\sqrt{1}}{2*2}=1

x2=\frac{-(-3)-\sqrt{1}}{2*2}=2,5

Er de rødder jeg har fundet rigtige?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2017 af mathon

Nej.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2017 af Mathias7878

x2 = \frac{3-1}{4} = \frac{2}{4} = 0.5

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2017 af mathon

           \small x=\frac{-(-3)\mp \sqrt{(-3)^2-4\cdot 2\cdot 1}}{2\cdot 2}

           \small x=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{2}\\ 1 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september 2017 af Mathias7878

x1 er rigtigt bare ikke x2 :)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Finde rødder til andengradspolynomium - får I det samme resultat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.