Matematik

Exponential funktioner

24. september 2017 af aere (Slettet) - Niveau: B-niveau

Graf:https://imgur.com/a/TUGwN

En miljøtekniker foretager målinger på et radioaktivt stof.

Til tidspunktet t_0=0 er strålingsintensiteten N(t_0)=100 %.

Efter et halvt år er intensiteten faldet til 88,74 %.

a)Hvilket af stofferne fra tabellen, er der tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

y = bax

du har begyndelsesværdien er givet:     b=100%
og der er givet ligningnen

88.74% = 100% * a1/2 
0.8874 = a1/2
0.88742 = (a1/2)2
0.88742 = a

Indsæt a i formlen for halveringstid.
 


Svar #2
24. september 2017 af aere (Slettet)

Jeg får 
0.8874=0.5
er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2017 af mathon

       \small a=0{.}8874^2=0{.}7875


        \small \small 0{.}8874=0{.}5 er noget vrøvl.


Skriv et svar til: Exponential funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.