Matematik

Afstand mellem to cirklers centre.

24. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgave:

To cirkler er givet ved ligningerne:
(x-3)^ 2+(y+4)^2 =16
(x-8)^ 2+(y-3)^2 =4

a) Beregn afstanden mellem de to cirklers centre

Er det så noget med at jeg skal finde radius og centrum for de to cirkler, og så bruge dist formlen til at beregne afstanden fra punkt til punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

Du skal sætte de to centre ind i dist-formlen


Svar #2
24. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

Okay, men dem, (centrene) skal jeg vel finde ved at finde ud af hvad radius er, eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2017 af Mathias7878

1.

C(a,b) = (3,-4) og r=4

2.

C(a,b) = (8,3) og r=2

- - -

 

 


Svar #4
24. september 2017 af lottehvorerduhenne (Slettet)

AAhhh!! okay! Tusinde tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2017 af Mathias7878

.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Afstand mellem to cirklers centre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.