Fysik

hjælp folkens

26. september 2017 af malene111w (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælp med del b og c (rev isotherm) ?  

mht del C.) punkt 1. ved jeg at jeg skal beregn stofmængde vha. idealgasligningen, for at beregn det udførte arbejde. Men jeg kender ikke tryk eller temp som idealgasligning vil have for at kunne finde stofmængde?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Jeg kan desvære stadig ikke hjælpe dig med c).

d) Arbejdet som lungerne udføre på gassen, under den isoterme reversible proces er

\begin{align*} W &= -\int_{2.5\,l}^{2\,l} P\,dV \end{align*}


Svar #3
27. september 2017 af malene111w (Slettet)

du mener at du kan ikke hjælp mig med b)? :D og ikke c)?

Det du har vist, tilhører vist til del c, isoterm reversibel?? jeg har skrevet formel w=nRTln(V2/V1), tror det er det samme som din. Men jeg har problemer med at finde stofmængden :(, selvom jeg ved at det er idealgasligning der skal anvendes. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja. Jeg mener at jeg kan hjælpe dig med spørgmål c) og ikke spørgmål b) ;-)

Isoterm reversible (eller isoterm kvasistatisk):

             W = nRT\log\bigg(\frac{2.5\,l}{2.0\,l}\bigg)

Isoterm mod en konstant ydre tryk af 1 atm:

             W = 1\,\text{atm}\cdot(2.5\,\text{l} - 2.0\,\text{l})

NB. Husk at i begge tilfælde er dette arbejdet lungerne udføre på luften/gassen i lungerne ved udånding. Og derfor ikke det arbejde som luften/gassen udføre på sine omgivelser.

— En lille slut kommentar. Jeg synes ogaven virker besynderlig. Da man skulle tro at udånding forgik ved en isobar proces. Men måske det bare er mig der tager fejl ;-)


Svar #5
27. september 2017 af malene111w (Slettet)

Tak.

Isotherm mod konstant tryk, den har jeg beregnet.

Men det er den med reversible isotherm, jeg sidder fast i. Hvordan finder man frem til stofmængden n? 

og det er ikke kun opgaven, men hele kurset der virker besynderlig :D!!


Skriv et svar til: hjælp folkens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.