Matematik

Uden hjælpemidler - HJÆLP

04. oktober 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg finder virklig nedenstående opgaver meget svære, derfor spørger jeg om hjælp til at løse disse uden hjælpemidler.

Tak på forhånd. Mvh.

OPGAVER (SE VEDHÆFTET)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2017 af Mathias7878

1)

(a+2b)^2-(a+2b)*(a+b)

a^2+4ab+4b^2-a^2-3ab-2b^2

ab+2b^2

- - -

 

 


Svar #2
04. oktober 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

super, mange tak Mathias. Kan det passe at du bruger 1. kvadratsætning på udtrykket.

P.S kan du også hjælpe med de to andre opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2017 af Mathias7878

2)

x-2y = -2

x = -2+2y

Indsæt da x = -2x+2y ind i 3x-y = 9

3x-y = 9

3*(-2+2y)-y = 9

-6+5y = 9

5y = 15

y = \frac{15}{5} = 3

x = -2 + 2y = -2 + 2*3 = 4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2017 af Mathias7878

#2

Har ikke brugt kvadratsætningerne. Jeg har blot laver det første led om til to parenteser og ganget ind. Det samme har jeg gjort ved resten af parenteserne :)

- - -

 

 


Svar #5
04. oktober 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Super godt, jeg tror jeg forstår. 

Du bruger substitutionsmetoden i 2 ik


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2017 af Mathias7878

3)

f(x) = 2*ln(x)+5x^3

f'(x) = 2 *\frac{1}{x}+5*3x^2 = \frac{2}{x}+15x^2

f'(2) = \frac{2}{2}+15*2^2 = 1+15*4 = 61

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2017 af Mathias7878

#4

Jeg kender ikke umiddelbart til ordet "substitutionsmetoden"

Det jeg har gjort i #3 er, at isolere x i den første ligning. Det kan du så bruge til at bestemme y i den anden ligning. Den værdi af y kan du så indsætte i første ligning, hvor du isolerede x.

Det kan godt være, man kalder det for substitutionsmetoden, men det ved jeg ikke :)

- - -

 

 


Svar #8
04. oktober 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Det er i orden. Det lyder i hvert fald til, at du har styr over det. - mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2017 af Mathias7878

#8

Øvelse gør mester ;)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2017 af MatHFlærer

Første kvadratsætning kan bruges i første led i reduktionsopgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2017 af Mathias7878

#5

Jo, det jeg brugte, kaldes åbenbart for "substitutionsmetoden"

- - -

 

 


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.