Matematik

Differential opgave

12. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2017 af peter lind

a) Løs ligningen f(x) = 50

b) find f'(x) og dernæst f'(125)


Svar #3
12. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

jeg ved godt jeg skal lave Løs ligningen f(x) = 50. men ved ikke hvordan jeg skal regne det ud pga. e


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2017 af peter lind

Du kan benytte et CAS værktøj ellers gang over med nævneren, flyt de 1 over på højre side, divider med 36,2 og dernæst tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #5
12. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

jeg får det til 23, det skulle gerne give 80. jeg bruger cas 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2017 af peter lind

så må du have tastet forkert ind i CAS. Glemt  nogle parenteser ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2017 af mathon

                1+36{.}2e^{-0{.}0313x}=\tfrac{198}{50}

                 e^{-0{.}0313x}=\tfrac{74}{25\cdot 36{.}2}=\tfrac{74}{905}

                 e^{0{.}0313x}=\tfrac{905}{74}

                 0{.}0313x=\ln\left (\tfrac{905}{74} \right )

                 x=\tfrac{\ln\left (\tfrac{905}{74} \right ) }{0{.}0313}

               

               


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2017 af Soeffi

#5...jeg bruger cas 

...skriv exp(x) i stedet for ex.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2017 af mathon

             f(125)=\tfrac{1}{1+36{.}2\cdot e^{-0{.}0313\cdot 125}}=114{.}872

             f{\, }'(x)=0{.}000158\cdot y\cdot \left ( 198-y \right )

             f{\, }'(125)=0{.}000158\cdot 114{.}872\cdot \left ( 198-114{.}872 \right )


Svar #10
12. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

har den nu tak derude!!


Skriv et svar til: Differential opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.