Matematik

Inhomogene 2. ordens differentialligninger

19. oktober 2017 af LasseJakobsen - Niveau: Universitet/Videregående

Vores inhomogene regnestykke ser således ud:

{y}''-{2}'+5y=2t+3

Vi har fundet y(p), y'(p) og y''(p):

y(p)=At+B

{y}'(p)=A

{y}''(p)=0

Vi har derefter sat dem ind i ovenstående formel, og fået følgende:

0-2A+5(At+B)=-2A+5At+5B

Vi ved ikke rigtig hvordan vi kommer videre herfra...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2017 af VandalS

Sammenlign koefficienter på venstre og højre side af lighedstegnet. Brug dette til at finde udtryk for A,B.


Skriv et svar til: Inhomogene 2. ordens differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.