Fysik

Bevægelser

22. oktober 2017 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej ..

en kraft på 0,52 N trækker en klods med massen 570 g hen over en vandret bordflade

a) hvor stor er accelerationen, hvis man kan se bort fra gnidningen?
b) hvor stor klodsens fart efter 1,5 sekunder?
c) hvor langt har den bevæget sig efter 1,5 sekunder, hvis den er startet fra hvile?

jeg kan godt finder ud a og b men c har jeg problemer og ved ikke hvilken form skal bruges .

jeg har fået a = 1,141 m/s2 og v til b) 0,211 m/s

Nogle har ide?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

s=½at2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2017 af MortenWest (Slettet)

Klodsen får jo en accelererende bevægelse, så strækningen er s = 1/2 a t^2. 

Så du sætter bare a=1,141 og t = 1,5 s ind 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Ja


Svar #4
22. oktober 2017 af DeepOcean

ja men i følger s=½at2. så s = 0,1586 m  men i  ficitlist skriver 9,04 m

hvem har ret facitlist eller s=½at2. ??!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Med en masse på 0,570kg og en kraft på 0,52N vil accelerationen være mindre end 1.

t2 = (1,5s)2 = 2,25s2

½t2 = ½*2,25s2 = 1,125s2, hvilket kun er lidt over 1s2. Derfor må s være tæt på 1m.


Svar #6
23. oktober 2017 af DeepOcean

Tak

Skriv et svar til: Bevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.