Kemi

Koncentreret saltsyre

24. oktober 2017 af juliemi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har lidt problemer med denne opgave, og håber at der er en der kan være behjælpelig :-) 
 

Koncentreret saltsyre indeholder 36 masse% hydrogenchlorid (resten er vand). Densiteten af koncentreret saltsyre er 1,18g/mL.

a) Beregn massen af 1 liter koncentreret saltsyre:

b) Beregn nu massen af HCl i 1 liter koncentreret saltsyre:

Den formelle stofmængdekoncentration af HCl, c(HCl), er 11,65M.
Beregn følgende:

c) 1 Ml af den koncentrerede saltsyre fortyndes med vand til 100mL. Hvad er den formelle koncentration af HCl efter fortynding? 

På forhånd, tusinde tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2017 af janhaa

d = m/V

og

c = n/V

og

M = m/n


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2017 af mathon

              \small m_{HCl}=0{.}36\cdot V\cdot d=0{.}36\cdot\left ( 1\;L \right )\cdot \left ( 1{.}18\; \tfrac{kg}{L} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2017 af mathon

c)
            \small c_{fort}=10^{-2}\cdot c_{konc}


Skriv et svar til: Koncentreret saltsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.