Matematik

Funktioner

27. oktober 2017 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har prøvet at lave den her men forstår den ikke helt?

Kan i hjælpe

Vedhæftet fil: funktion .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2017 af Mathias7878

a)

Benyt formlen for tangentligningen

y = f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0)

hvor

x_0 = 3

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2017 af mathon

               \small f{\, }'(x)=3\cdot \cos(2x+0{.}7)\cdot \left ( 2x+0{.}7 \right ){ }'=3\cdot \cos(2x+0{.}7)\cdot 2=6\cos(2x+0{.}7)


Svar #3
27. oktober 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

tak, @mathon er det opg b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2017 af mathon

til brug for tangentbestemmelsen:

                 \small f{\, }'(3)=6\cdot \cos(2\cdot 3+0{.}7)=5{.}4863

                 \small f(3)=3\cdot \sin(2\cdot 3+0{.}7)+1=2{.}2146


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2017 af mathon

\small f_{min}=3\cdot (-1)+1=-2

\small f_{max}=3\cdot 1+1=4


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2017 af mathon

Periode:
                     \small \sin(2x+0{.}7)=\sin(2(x_o+\Delta x)+0{.}7)=\sin(\left (2x_o+0{.}7 \right )+2\Delta x)
    når
                     \small 2\Delta x=p\cdot 2\pi \; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z}

                     \small \Delta x=p\cdot \pi

dvs med perioden \small \pi.


Svar #8
28. oktober 2017 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hvad betyder trekanten? :)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.