Matematik

Hvordan regner med det her ud?

28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner man ud hvor høj bunken af sandet er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2017 af StoreNord

Først skal du beregne, hvor meget sand der graves op.


Svar #2
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#1

Først skal du beregne, hvor meget sand der graves op.

højde:0,5m

side A:10m

Side B:10m+1m+1m=12m

0,5m*(12m+10m)*0,5m*1/2=5,5m^2

V=5,5m2*100=550m3

Radius i cylinderen, får jeg til 12m/2=6m

550m3=1/3*3,14*6m2*h

h=550m3/(1/3*3,14*6m2)=14,6m

Bunken af sand bliver ca 14,6m

Det har jeg fundet om det men ved ikke om det er rigtig men ved ikke hvordan man kommer til de der 14,6m ca


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2017 af StoreNord

Volumen er ganske rigtigt 550 m³.
Tværsnittet i bunken er en retvinklet trekant, så radius = højde.
Det kan du anvende i formlen for volumen af en kegle.


Svar #4
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#3

Volumen er ganske rigtigt 550 m³.

Ja men hvordan regner men til de andre der... For kan ikke få det til at blive det der står


Svar #5
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#3

Volumen er ganske rigtigt 550 m³.
Tværsnittet i bunken er en retvinklet trekant, så radius = højde.
Det kan du anvende i formlen for volumen af en kegle.

Hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2017 af StoreNord

Volumen af en kegle er
                                              \frac{1}{3}\pi r^{2}h
Men da denne kegles lodrette tværsnit er en retvinklet trekant, er radius = højden.
Det gør det særligt nemt.


Svar #7
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#6

Volumen af en kegle er
                                              \frac{1}{3}\pi r^{2}h
Men da denne kegles lodrette tværsnit er en retvinklet trekant, er radius = højden.
Det gør det særligt nemt.

Ja men det er ikke nemt når man ikke forstår det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2017 af mathon

                \small V_{kegle}=\tfrac{\pi }{3}\cdot h\cdot r^2=\tfrac{\pi }{3}\cdot h^3=550\;m^3

                \small h=\sqrt[3]{\frac{3\cdot \left (550\;m^3 \right )}{\pi }}=8{.}06823\;m


Skriv et svar til: Hvordan regner med det her ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.