Matematik

Hvordan løses denne ligning: (ln(x)^2+21*ln(x)-46=0

29. oktober 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder fast med denne ligning 

(ln(x))2 + 21 * ln(x) - 46 = 0 

Det jeg har gjort er at definere t = ln(x) 

og dermed fås 

t+ 21 * t - 46 = 0 

Her skal jeg bruge diskrimantformlen, men vil det så sige at konstanerne a, b og c = 1, 21 og -46? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af mathon

        \small \ln(x)=\frac{-21\mp \sqrt{21^2-4\cdot 1\cdot (-46)}}{2\cdot 1}=\left\{\begin{matrix} -23\\2 \end{matrix}\right.

        \small x=\left\{\begin{matrix} e^{-23}\\ e^2 \end{matrix}\right.


      Her skal jeg bruge diskrimantformlen, men vil det så sige at konstanterne a, b og c = 1, 21 og -46?

            Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2017 af StoreNord

#0         Ja.        Så finder du selv, hvad ln(x) er.


Skriv et svar til: Hvordan løses denne ligning: (ln(x)^2+21*ln(x)-46=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.