Matematik

hjælp til mat uden hjælpemidler!

04. november 2017 af ejmeddig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som kan hjælpe mig med at løse denne opgave uden hjælpe midler og forklare mig hvorfor man skal løse den sådan? På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2017 af Mathias7878

Har du udregnet g'(x)?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2017 af fosfor (Slettet)

9. bemærk at ligningen har form som en andengradsligning, og slå op / brug løsningsformlen for en sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2017 af Mathias7878

7.

Løs 

g(0) = 0^2-2*0-3

8.

g(x) = x^2-2x-3

g'(x) = 2*x^{2-1}-2 = 2x-2

9.

Løs

x^2-2x-3 = 0

hvilket som #1 benævner er en andengradsligning, hvilket løses vha formlerne

d = b^2-4ac

og

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor a = 1, hvor b = -2 og c = -3

10.

Løs

2x-2 = 0

- - -

 

 


Svar #4
04. november 2017 af ejmeddig (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2017 af StoreNord

Det forekommer mig, at Studieportalen er et hjælpemiddel.                    :)


Skriv et svar til: hjælp til mat uden hjælpemidler!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.