Matematik

Andengradsligning - Kan nogen rette det her stykke?

05. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan pege ud hvad jeg har gjort forkert her. 

Har slået det ind i lommeregnen, den siger x=4 eller x= -7 . Et resultat jeg ikke kan få til at gå op. 

1/2*a(a+3) = 14

1/2a^2 + 1,5a = 14

anvendt formlen for diskriminanten. 

d= (1,5)^2-4*1/2*0 = 2,25

-1,5 + v - 2,25^(1/2)

--------------------------- =  3/1 

          2*1/2

Ved ikke hvad der sker... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af mathon

          1/2a^2 + 1,5a = 14

          \small \tfrac{1}{2}a^2+\tfrac{3}{2}a-14=0

          \small d=\left ( \tfrac{3}{2} \right )^2-4\cdot \tfrac{1}{2}\cdot (-14)=\tfrac{121}{4}=\left ( \tfrac{11}{2} \right )^2

          \small x=\tfrac{-\tfrac{3}{2}\mp \tfrac{11}{2}}{2\cdot \tfrac{1}{2}}=\left\{\begin{matrix} -7\\ 4 \end{matrix}\right.


Svar #2
05. november 2017 af Mathian

Kan du forklare mig dit første trin? Hvorfor har du flyttet 14 over på den anden side? 


Svar #3
05. november 2017 af Mathian

I en andengradsligning, skal den altid være lig med 0???


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2017 af mathon

Du anvender formlen på en ikke reduceret og ordnet andengradsligning.

Den anvendte formel gælder kun for andengradsligningen
på formen:
                     \small ax^2+bx+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af Mathias7878

#3

Ja

- - -

 

 


Svar #6
05. november 2017 af Mathian

Dejligt dejligt, jeg har forstået det! tak!!! 


Skriv et svar til: Andengradsligning - Kan nogen rette det her stykke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.