Matematik

Hjælp til noget med integral regning

05. november 2017 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har disse to opgaver (som godt nok skulle være uden hjælpemidler) men jeg har brug for hjælp. Hvordan laver jeg disse? Jeg står helt af når det handler om noget brøker og når der står x > 0

Hvordan løser jeg de her opgaver? På forhånd tak :) Vh. Louise 

Vedhæftet fil: Dokument1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af Mathias7878

1)

f(x) = 6x+2x-5

F(x) = 6*\frac{1}{2}x^2+2*\frac{1}{2}x^2-5x+k = 3x^2+x^2-5x +k

Løs da mht. til k

F(0)=1

3*0^2+0^2-5*0+k = 1

k = 1

Dvs. den stamfunktion F til f som opfylder F(0) = 1 er givet ved

F(x) = 3x^2+x^2-5x+1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af Mathias7878

2)

Benyt, at 

\int \frac{1}{x} = ln(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2017 af fysmate (Slettet)

Opg 1: Du integrerer f og får vist noget

3x^2+x^2-5x+k

hvilket du kan reducere til

4x^2-5x+k

husk +k, når det er et ubestemt integrale. Herefter skal du, når der står F(0)=1 sætte udtrykket lig 1 og x=0, så:

1=4*0^2-5*0+k\rightarrow 1=k

Nu ved du jo at k=1! Dette kan du indsætte i det, du integrerede, og hermed får du at stamfunktionen er:

F(x)=4x^2-5x+1


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2017 af fysmate (Slettet)

Hov, der var #1 lidt hurtigere ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af janhaa

\int \frac{1}{x} = ln(x)#2

2)

Benyt, at 

\int \frac{dx}{x}=\ln|x|+c


Skriv et svar til: Hjælp til noget med integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.